Kyokushin Karate Győr

Évértékelés: Az IBK töreltenül fejlődik    
                                                                                                                                                      (forrás: Budomagazin.hu)

 

 

 Hanshi Adámy István elégedett az idei szakmai munkával és örül a stílus-szervezetek egymás felé közeledésének.

 

- Visszatekintve a 2010-es évre, hogyan fejlődött az IBK hazai szervezete?

- 2010-ben a hazai szövetségünk nagyot fejlődött, úgy belső viszonyait, mint látszámát, de szakmai színvonalát tekintve. Néhányan elhagytak minket, akikért nem fáj a szívem igazán, mert aki menni akar, az jobb, ha megy. Ellenben kiváló klubok és mesterek csatlakoztak hozzánk a régi tanítványaink közül, akik belátták, megértették azt az üzenetet, amit mi töretlenül képviselünk.


Dr. Adámy István 8. dan Hanshi, az IBK technikai igazgatója

Szakmailag egyre inkább beérik az a konzekvens szakmai műhelymuka, mely révén a tanítványaink egyre gyorsabb fejlődést érhetnek el edzéseik által. Ezek részben módszertani, részben neveléselméleti és gyakorlati alapú dolgok. Szövetségünk karatekái mestereik által kiváló felkészítésben részesülnek, így a vizsgáik sikere szinte 100%-ban boritékolható.

 

- Mire vagy az idei eredmények közül a legbüszkébb?

- Versenyzőink idén a WTKA Vb-n kiváló eredményeket értek el. Az idei éveben remek emberek léphettek fel az 5. és 4. dan fokozatra, akik azóta is felkészültségükkel, emberségükkel ámulatba ejtenek mindenkit, akiket taníthattak a szemináriumokon. Nagyon büszke vagyok rájuk.

Továbbra is fokozatosan építjük a hazai szervezetekkel a szakmai és emberi kapcsolatainkat közös versenyek kapcsán, de szakmai kérdésekben is elindult egy közeledés, aminek keretében azt gondolom, hogy egyre szorosabbra füzhetjük a tudás átadásának rendszerét ott, ahol erre igény merül fel. A Kyokushin egy nagy család, még akkor is, ha ezt egyesek nem vallják, vagy máshogy értelmezik és élik meg.

- Volt-e olyan dolog, ami nem úgy sikerült, ahogy év elején eltervezted? Ért-e csalódás?

- Számomra mindig csalódás a Kyokushin Oyamai szemléletétől eltérő gondolkodásmód. Találkozunk tiszteletlenségekkel, alapigazságokkal történő szembeállásokkal, egyes stílusszervezetek konzakvens ellenállásával, távolmaradásával a közös együttműködési lehetőségek kapcsán, ami nem örömteli. Ha szándékos rosszindulattal, önzéssel találkozom, az mindig elszomorít - de szerencsére a mi házunk táján ilyenre nincs példa, ami viszont örömmel tölt el. Mi nagyon fontosnak tartjuk a karate filozófiájának gyakorlati alkalmazását, etikettjének fenntartását, ápolását és nem csak a külsőségekben, hanem szívből jövő módon.Terveztünk egy alapítványt, mely nagy segítséget jelentett volna a hazai bajnoki rendszer fejlesztésében, de sajnos ezt ebben a formában nem sikerült felállítani. De én bizakodom és tudom, hogy hamarosan valami más formában, de meg fogjuk találni a megoldásokat.- Milyen terveid vannak vezetőként a 2011-es évre? Milyen feladatok célok fogalmazódtak meg benned a jövőre vonatkozóan?
- 2011-re sok tervünk van, ebbe benne foglaltatik a tervezett nemzetközi és hazai versenyprogramban való aktív részvétel, a közös versenyeinkre egy kiválóan képzett és ellenőrzizhető bírói csapat felállítása, képzése és működtetése, de a szakmai táborok és a Budo Akadémia képzési rendszere is sok újdonsággal, meglepetéssel fog szolgálni minden résztvevőjének, aki a tudás megszerzését fontosnak tartja. Peter Aerts is vendégünk lesz a nyári IBK táborban, ezzel is emelve a tábor szakmai színvonalát, a hangulatáról nem is beszélve, tekintve, hogy Peter egy hihetetlen mókamester.

Többen idén is megkísérlik magasabb dan fokozatok elérését, melyre keményen készülnek karatekáink. Vizsgájuk küzdelmi része továbbra is nyilvános lesz Csillebércen. Jövőre is tervezzük újabb dójók nyitását, mert Szövetségünk a növekedést elsődleges feladatának tekinti. Komoly terveink vannak az Oyama családdal eddig is szoros kapcsolatunk továbbfejlesztésére, mert szívünk csücske a tokiói Honbu Dójó és ahol lehet, ott igyekszünk segítséget nyújtani működésükhöz.Végül szeretném megragadni az alakalmat, hogy Békés, Boldog Karácsonyt és Eredményekben Gazdag Újesztendőt Kívánhassak minden Kedves Olvasónak!

OSU!
Hanshi Dr. Adámy István

 

hétfő, 26. február 2018

Valid XHTML & CSS | Design by: LernVid.com